Ik ben het niet eens met een vonnis. Wat kan ik doen?

Als u het niet eens bent met de uitspraak van de rechter kunt u in verzet of in hoger beroep gaan. Bent u dit van plan? Laat het ons meteen weten via info@svhgerechtsdeurwaarders.nl of 0412 – 64 22 33.

In verzet

Heeft u de rechter niet laten weten dat u het oneens bent met de inhoud van de dagvaarding? Dan is er sprake van een verstekvonnis en kunt u in verzet gaan. Ditmaal dagvaart u de schuldeiser. Het opstellen van zo’n dagvaarding is niet makkelijk. Daarom is het verstandig om een professional in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld uw rechtsbijstandverzekering, een deurwaarder of een advocaat om advies. Of informeer gratis bij het Juridisch Loket.

In hoger beroep

Bent u wel komen opdagen bij de rechter, maar heeft u geen gelijk gekregen? En is de vordering van de eiser hoger dan € 1.750,00? Dan kunt u in hoger beroep gaan. Daarbij moet u een advocaat inschakelen.

Let op!

De meeste vonnissen worden door de rechter ‘uitvoerbaar bij voorraad’ verklaard. Dat betekent dat de eiser de betaling toch kan afdwingen door bijvoorbeeld beslaglegging. Ook al gaat u in verzet of in beroep.