Dagvaarding - SVH Gerechtsdeurwaarders

Dagvaarding ontvangen?
Wat wordt er gevraagd?

U wordt op een bepaalde datum in de rechtbank verwacht.

Naast schulden oplossen helpen we ze ook voorkomen

Een dagvaarding is een oproep om op een bepaalde datum voor de rechter te verschijnen, omdat u een rekening niet heeft betaald. In de dagvaarding die u ontvangen heeft, staan de regels. Daarin leest u bijvoorbeeld wat u kunt doen om een procedure te voorkomen. Ook leest u hierin of u mondeling of schriftelijk verweer kunt voeren. En wie dat kan doen: bijvoorbeeld u zelf of een advocaat.

Onderneem in elk geval actie. Want het laatste wat u wilt, is dat de kosten oplopen. Of dat u uw verweer niet kunt voeren.

Ik wil betalen

Als u wilt betalen, kunt u contact met ons opnemen via Mijn Dossier. Want vaak is een betalingsregeling toch nog mogelijk. In Mijn Dossier kunt u een voorstel doen.

Ik ben het niet eens

In de dagvaarding staat hoe u verweer voert. Daarbij is het vaak verstandig om hulp in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld uw rechtsbijstandverzekering, een deurwaarder of een advocaat om advies. Of informeer gratis bij het Juridisch Loket.

Inhoudelijke vragen?

Heeft u een inhoudelijke vraag over de dagvaarding? Ook hiervoor geldt dat het verstandig is om contact op te nemen met een juridisch expert.

Regel het snel en gemakkelijk

Klik hier voor meer informatie over Mijn Dossier. Bellen met 0412 – 64 22 33 of mailen via info@svhgerechtsdeurwaarders.nl mag natuurlijk ook.

Veelgestelde vragen

Ik wil betalen. Hoe doe ik dat?

Betalen kan op drie manieren. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven.

Via Mijn Dossier

Dat kan via Mijn Dossier. De inloggegevens hiervan heeft u van ons gekregen. Als u ingelogd bent, gaat u naar het dossier dat u wilt afronden. Klik daar op de button ‘betalen’.

Rechtstreeks

Of u maakt het bedrag rechtstreeks over naar NL 65 RABO 0140 8867 29 ten name van SVH Gerechtsdeurwaarders. Daarbij is het belangrijk dat u het dossiernummer als kenmerk bij de betaling invult.

Contant

U kunt het geld ook bij ons op kantoor afgeven. Ons adres is Obrechtstraat 35 in Oss.

Hoe kan ik verweer voeren tegen een dagvaarding?

In de dagvaarding staat beschreven hoe u tijdens de procedure verweer kunt voeren. Schriftelijk of mondeling. En ook leest u wie dat kan doen: bijvoorbeeld u zelf of een advocaat.

We raden u sowieso aan om professionele juridische hulp  in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld uw rechtsbijstandverzekering, een deurwaarder of een advocaat om advies. Of informeer gratis bij het Juridisch Loket.

Ik ben toegelaten tot de WSNP, maar krijg toch een brief. Wat moet ik doen?

Laat uw bewindvoerder contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 0412 – 64 22 33.

Wie kunnen me op juridisch gebied helpen?

Veel zaken zijn complex. Daarom raden we u aan om professionele juridische hulp in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld uw rechtsbijstandverzekering, een deurwaarder of een advocaat om advies. Of informeer gratis bij het Juridisch Loket.