SVH Gerechtsdeurwaarders experts in schuldoplossingen

Met wallen onder haar ogen verscheen Vera op haar werk. Haar focus en enthousiasme? Die waren al tijden verdwenen. En ook de brieven over loonbeslag vielen bij restaurant De Nieuwe Wereld op de mat. Haar werkgever Gert Jordaans vroeg aan Vera wat er toch aan de hand was.

Met het schaamrood op haar kaken deelde Vera haar verhaal met Gert. “Het was doodeng, maar ik móést wel”, vertelt ze. “Ik was alleen maar gaten aan het vullen en creatief tijd aan het kopen bij schuldeisers. Een oplossing zag ik allang niet meer.”

Hulp

Vera onthulde alles. De manier waarop ze er door haar ex-partner ingeluisd is, de hoogte van haar schulden en hoe deze schulden haar in de greep hadden. “Toen het er eenmaal uit was, voelde ik me opgelucht”, legt Vera uit. “En gelukkig toonde Gert alleen maar begrip. Hij zei dat hij iemand kende die me zou kunnen helpen: SVH-budgetcoach Karin van der Meijs.”

Groeiend vertrouwen

“Vera maakte tijdens het intakegesprek een depressieve indruk op me”, herinnert Karin zich. “Lichamelijk zat ze op een stoel, maar met haar hoofd was ze er niet bij. En het vertrouwen in een goede afloop ontbrak volledig. Wat ik me overigens goed kan voorstellen met een schuld van zo’n 18.000 euro.”

Toch groeide Vera’s vertrouwen met de week, omdat de kok een klik met Karin kreeg. En ze wist nu dat ze er niet langer alleen voor stond. Vera: “Karin heeft overzicht gecreëerd, waardoor ik gerustgesteld werd. Daarnaast legde ze me heel duidelijk uit wat ik moest doen.”

Schuldenvrij in anderhalf jaar

Vera stroopte haar mouwen op en ging keihard aan de bak. Ze maakte de nodige overuren, maar dat was niet erg. De schulden werden immers kleiner en kleiner. “Dankzij een regeling is zo’n 2.700 euro kwijtgescholden door het CAK”, vertelt Vera. “De rest heb ik in zo’n anderhalf jaar afbetaald. ”

“Ik ben supertrots op haar”, reageert budgetcoach Karin. “Ze heeft het helemaal zelf gedaan. Ik heb haar alleen gestuurd. En dat was makkelijk, want ze wilde heel graag uit de problemen komen. Vera noemt mij wel eens een heldin, maar dat is ze toch echt zelf. Weet je wat ze ook goed deed? Ze beloonde zichzelf tijdens het traject. Bijvoorbeeld met nieuwe werkschoenen.”

Nieuwe energie

Inmiddels heeft Vera haar nieuwe partner al kunnen verrassen met een weekendje weg én droomt ze hardop van haar rijbewijs. Ze ziet haar toekomst weer zonnig tegemoet. “Ik steek nooit meer mijn kop in het zand”, aldus Vera tot besluit. “Problemen zijn écht op te lossen. Kijk mij! Ik barst van de energie: ik ben meer open en weer vrolijk. Thuis en op het werk!”

Karin heeft overzicht gecreëerd, waardoor ik gerustgesteld werd

Werkgever Gert Jordaans:
ik heb veel respect voor Vera

We moeten goed voor elkaar zorgen. Zo luidt het motto van Gert Jordaans, Vera’s werkgever. Daarom luistert hij aandachtig naar zijn medewerkers en helpt-ie waar hij kan. Én hij is alert op hoe zijn mensen in hun vel zitten.

Haar verhaal

“Achter elke medewerker schuilt een privéverhaal”, legt Gert uit. “Als het thuis niet lekker loopt, merk ik dat in het gedrag op de zaak. Ik heb Vera niet voor niets geconfronteerd met de signalen die ik oppikte. Gelukkig deed ze haar verhaal uit de doeken.”

Hulp

Gert kwam erachter dat ze in een hoek gedreven was. En daar niet meer uitkwam, omdat ze door de schuldeisende instanties als grof vuil behandeld werd. Hij bood haar zijn hulp aan. “De manier waarop ze met Vera omgingen, klopte simpelweg niet. Met haar goedvinden heb ik Cine van SVH gebeld, waarna het speelveld veranderde. Plots was ze als debiteur gelijkwaardig: deuren gingen open.”

Enorme groei

Dat er een enorme last van de schouders van Vera afviel, was voelbaar. Ze werd weer de kok die Gert ooit had aangenomen. “Positief, iemand die de schouders eronder zet”, vertelt Gert. “Ze is veel zelfverzekerder. En dat straalt ze uit. Ik heb veel respect voor haar, want ze maakt nu een enorme groei door.”

Voorbeeld voor teamleiders

Gert zal altijd goed voor zijn mensen blijven zorgen, dat is immers zijn motto, maar hij kan dat niet alleen. Daarom spoort hij zijn teamleiders aan dit samen mét hem te doen. Hij houdt ze scherp. “Daarbij haal ik het voorbeeld van Vera vaak aan. Want moet je kijken waar ze vandaan komt. En waar ze nu staat. Ja, ik ben trots op haar!”

En waar kunnen we u mee helpen?

Budgetcoaching

Als medewerkers hun geldzaken niet op orde hebben, merkt u dat aan het gedrag.

Lees verder

Juridisch advies

Heldere afspraken maken, deze communiceren én nakomen: hiermee kunt u conflicten vermijden.

Lees verder

Trainingen en cursussen

We houden onze opdrachtgevers op de hoogte van de actualiteiten in ‘deurwaardersland’.

Lees verder

Openstaande rekeningen?

Dat lossen we voor u op. Laat uw gegevens achter, dan bellen we u terug.