SVH Gerechtsdeurwaarders experts in schuldoplossingen

Ding dong. De bel gaat. Bunyamin wandelt de trap af en doet de deur open. Voor de zoveelste maal ziet hij een deurwaarder staan… “Maar deze keer een leuke vrouw”, vertelt hij nog altijd licht verbaasd over zijn ontmoeting met SVH-gerechtsdeurwaarder Cine van Heijnsbergen.

“Ze zei me dat ze voor een openstaande rekening kwam, maar óók om me te helpen”, gaat Bunyamin verder. “Niet veel later zat ik in gesprek met budgetcoach Karin van der Meijs. Zij liet me meteen zien dat er écht wat aan mijn schulden gedaan kon worden.”

Dood spoor

Natuurlijk had hij dat al veel vaker geprobeerd. Met hulp van zijn zus Ummuhan. Maar helaas kwamen ze telkens geen steek verder. “Steeds liepen we tegen een muur op of belandden we op een dood spoor”, legt Bunyamin uit. “Op een gegeven moment dacht ik: laat maar!”

Overzicht en rust

Ondertussen zag de inwoner van Waspik zijn schulden zowel zakelijk als privé steeds hoger oplopen. Tot meer dan honderdduizend euro. Met als gevolg dat overal beslag op werd gelegd. Ook bleven de vorderingen maar komen, waardoor het pak papierwerk steeds dikker werd. Totdat Karin in beeld kwam.

“Ik heb eerst alle openstaande rekeningen in kaart gebracht”, legt de budgetcoach uit. “Daarna heb ik een stapel gemaakt van de brieven die de prullenbak in konden. Zo is er overzicht gecreëerd.” Hierdoor kreeg Bunyamin rust in zijn hoofd, want het probleem leek kleiner. En deze werd eindelijk aangepakt. “Weet je wat fijn was? Dat Karin alles in duidelijke taal uitlegde”, laat hij weten.

Ik gun iedereen met geldproblemen een budgetcoach

Surprise

“Karin is een surprise voor me”, vertelt Bunyamin verder over het coaching traject. “Een supervrouw. Ze opent deuren, die eerder voor m’n neus werden dichtgegooid. Bovendien zie ik dankzij Karin weer een uitweg: ik kan weer ademen.”

Omdat de schulden in acht jaar tijd zó hoog zijn opgelopen, heeft de budgetcoach Bunyamin aangemeld bij de bewindvoerder. Die zal met hem de mogelijkheden bekijken om regelingen te treffen. “Ik hoop dat hij met hulp van de bewindvoerder over vijf of zes jaar van zijn schuldenlast af is”, laat Karin weten. “Lukt dat niet? Dan zou een aanvraag WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) een volgende stap kunnen zijn.”

Toekomst zonder schulden

Als Bunyamin hardop over een toekomst zonder geldproblemen droomt, verschijnt zijn kenmerkende lach op zijn gezicht. Net als bij Karin, die het hem van harte gunt. “En ík gun iedereen met geldproblemen een budgetcoach”, vertelt Buyamin opgewekt.

“Of ik nog tips heb voor anderen? Ga ‘gewoon’ werken. Hierdoor blijf je onder de mensen. En ook voorkom je de stress van een dag zonder invulling. Ja, ik zie de toekomst weer positief tegemoet. Zonder deurwaarders die bij me aanbellen: ding dong…”

En waar kunnen we u mee helpen?

Budgetcoaching

Als medewerkers hun geldzaken niet op orde hebben, merkt u dat aan het gedrag.

Lees verder

Juridisch advies

Heldere afspraken maken, deze communiceren én nakomen: hiermee kunt u conflicten vermijden.

Lees verder

Trainingen en cursussen

We houden onze opdrachtgevers op de hoogte van de actualiteiten in ‘deurwaardersland’.

Lees verder

Openstaande rekeningen?

Dat lossen we voor u op. Laat uw gegevens achter, dan bellen we u terug.